Our Website Family: TunerSports.com ClubCivic.com ClubIntegra.com
Attention Acura Integra Visitor:  Remove this block by logging in above or r

Welcome to ClubIntegra.com.

A forum dedicated to the Acura Integra, including all generations. In order to post on this forum you will have to register.

Registration is free and will entitle you to other site features including access to post your Acura Integra in the member's garage, join in raffles for performance parts, etc.

To start viewing messages by generation, select the Acura Integra forum that you want to visit from the list below. Or view all Acura Integra forums.

Go Back   ClubIntegra.com - Acura Integra Forum > Acura Integra Technical > All Motor / Drivetrain

Notices

Please SEARCH before posting a new thread. ->
Ready to Post a New Thread/Question? ->



engine stumble

All Motor / Drivetrain



Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-16-2009, 07:03 PM   #1
1stgsr
Grocery Getter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 124
 
iTrader: (0)

Exclamation engine stumble

this is my last resort b4 the shop...i have a posesed gsr...sat i went to a meet and it ran great (beat a b20/vtec!)

my problem- i discovered that the person b4 me was running a obd1 engine harness with a obd2 ecu along with a ls dizzy...ive spent the last 2 days wrking on it to get it right (i changed the dizzy to a gsr and re-timed it, it also had a s***y fuel pressure reg so i put a stock one back on. as soon as i started it up it ran like s***! stumbles and wants to die at idle. so i changed back to the ls thinking that there was a problem with distributer and still have the same problem...i did a power palance test and number 1 is the culprit...i bought new plugs and wires and it did a lil better but didnt fix the problem. i also unpluged the #1 injector and found out that it is not spitting right so i swapped it for a new one but nothing. however when i took it for a drive and got on it it ran amazing!!!!! torque steer and i chirped through 3rd! but when ever it is ideling i have this problem....any help would be GREAT!
1stgsr is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 07:21 PM   #2
dc2b18
Wait... What?
 
dc2b18's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: ATL/Newnan
Posts: 978
 
iTrader: (0)

Default

l2 grammar
dc2b18 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 07:28 PM   #3
Mugen
Hi My Name Is Asimo
 
Mugen's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 176
 
iTrader: (0)

Send a message via AIM to Mugen
Default

Distributer good, idle adjust.
__________________
93' eg1 SOLD. 92' da daily driver.
if it ain't broke don't fix it
Riding dolo #1 i'm a leader not a follower
Mugen is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 07:31 PM   #4
1stgsr
Grocery Getter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 124
 
iTrader: (0)

Default

tried that wether you advance it or retard it dsnt help and i even tried the idle adj screw on the throttle body
1stgsr is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 07:44 PM   #5
Mugen
Hi My Name Is Asimo
 
Mugen's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 176
 
iTrader: (0)

Send a message via AIM to Mugen
Default

How about faulty elec connections, fuel reaching the injectors, vacuem leak. Clogged fuel filter. Pluggs gapped, bad spark plugg wires.
__________________
93' eg1 SOLD. 92' da daily driver.
if it ain't broke don't fix it
Riding dolo #1 i'm a leader not a follower
Mugen is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 08:44 PM   #6
1stgsr
Grocery Getter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 124
 
iTrader: (0)

Default

no vacume leak (tested with water bottle), brand new fuel filter, i put the wires on my bros ls and no problem, the plugs r gapped at 44
1stgsr is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 08:47 PM   #7
1stgsr
Grocery Getter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 124
 
iTrader: (0)

Default

im at a loss... i have spark to the plug, compression (like 200 psi+ across all cylinders) there is no air restriction, the only thing i keep comming up with is the weird injector idle...has ne one else heard of this b4?
1stgsr is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 05:35 PM   #8
1stgsr
Grocery Getter
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 124
 
iTrader: (0)

Default

found the problem....i broke down and bought a leak down test kit...i had 90% leak in #1 cylinder, so after i tore it apart, my exhaust valves were bent....thanx for the help guys!!!! this is just my reason to spend my tax return on the valvetrain >:-)
1stgsr is offline   Reply With Quote

Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine swap: what should be done when the engine is out? Merlins Beard 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 4 10-12-2011 03:54 PM
engine fan running when engine is off? ImElvis 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 1 03-16-2010 02:17 AM
Difference between VTEC engine and regular engine subversion All Motor / Drivetrain 12 04-08-2009 08:37 AM
Looks or Engine First? vash9 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 30 12-13-2008 06:24 AM
Engine shots, boosted engine taken apart. pics Aussie Forced Induction / Nitrous 5 03-19-2006 02:59 AM

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 08:23 AM.


Store News:

Latest Topics:


Store Specials:








Find this site helpful? Donations are appreciated.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors
Forum SEO by Zoints