Our Website Family: TunerSports.com ClubCivic.com ClubIntegra.com
Attention Acura Integra Visitor:  Remove this block by logging in above or r

Welcome to ClubIntegra.com.

A forum dedicated to the Acura Integra, including all generations. In order to post on this forum you will have to register.

Registration is free and will entitle you to other site features including access to post your Acura Integra in the member's garage, join in raffles for performance parts, etc.

To start viewing messages by generation, select the Acura Integra forum that you want to visit from the list below. Or view all Acura Integra forums.

Go Back   ClubIntegra.com - Acura Integra Forum > Integra Generations Tech > 3rd Generation Acura Integra (1994-2001)

Notices

Please SEARCH before posting a new thread. ->
Ready to Post a New Thread/Question? ->



Bad smell? (thermostat?) help!

3rd Generation Acura Integra (1994-2001)



Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-04-2010, 01:27 AM   #1
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default Bad smell? (thermostat?) help!

So recently i've been having a very strong smell coming from my car. It happens most when my car isn't moving (at a stop light, parked, etc) and its been very annoying. The smells are very strong. I checked for any leaks but there are none at all that I could see and my car hasn't had a history of leaking at all.... And it doesn't release any smoke.
Today while in the drive thru at mcdonalds I noticed that the temp was all the way at H but then when I started driving again the temp went back to normal. I'm very sure that it has to do with the thermostat but my question is, is it related to all of these smells?

I was told that if the thermostat was left open or closed it could make my car inject more gas or something along the lines of that.. I looked around but I decided that the best way to get an answer was to ask.

What I noticed with my temperature is that sometimes it takes forever just to go up to the middle (which is normal temp)

Last edited by ChrisTypeR408; 12-04-2010 at 01:59 AM.
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 01:32 AM   #2
thenoxus1
Quick-Spool Racing LLC
 
thenoxus1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: MD/PA
Posts: 2,586
 
iTrader: (5)

Send a message via AIM to thenoxus1 Send a message via Skype™ to thenoxus1
Default

What does it smell like?
__________________
Facebook

Build Thread <- Click
thenoxus1 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 01:52 AM   #3
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default

Not coolant, or any other fluid I know of... So i'm taking a wild guess that it's Gasoline because of the sharp smell...
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 07:55 AM   #4
jdmjim
nothing from nowhere
 
jdmjim's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 4,723
 
iTrader: (6)

Default

your fans arent coming on,could be related. is the smell from under the hood or the tailpipe
__________________
Official CI "Super Sexy Slammed Crew" member # 18
Christian Integra Squad Member #1
jdmjim is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 12:42 PM   #5
Tam4511
CI BOOST FIEND
 
Tam4511's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dallas, Tx
Age: 22
Posts: 2,880
 
iTrader: (3)

Default

Fix/replace the radiator fan and id change the thermo aswell.
__________________

DFWHONDAS.net --MyjdmDC2 -- OFFICIAL Texas Members Thread -- The Pursuit of Function
"Function is the Fashion"
Tam4511 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 01:00 PM   #6
vonnyvegas
Finger Tapping With Fury!
 
vonnyvegas's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Age: 27
Posts: 69
 
iTrader: (0)

Default

jdmjim knows whats up listen to these guys they def help a lot. The fact you went all the way to Hot isn't good but doesn't mean disaster. How's the coolant level? when was the last bit of maintenence done on the coolings system? check fan operation, check fluid level, but keep in mind when a motor overheats things can warp things can be damaged and could eventually end up being the new problem. I agree with the others fan doesn't sound like its coming on so check the relays and fuses and wires if all those are good double check the fan motor itself hasn't gone out. and if you end up fixing/replacing anything to do with the coolant system why not throw a t-stat in as well, cheap easy and its supposed to be done somewhat of a regular basis along with hoses and coolant fluid. wierd question but does the smell seem slightly....electrical if you know what I mean? But if the motor stays cold your computer is in an open loop situation and will change the fuel delivery to try to get it up to temp so theres unfortunately a couple things we need to check here
vonnyvegas is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 10:56 PM   #7
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default

Mm, thanks for the info guys. I haven't done any maintenance on the cooling system.

the smell seems to be coming from the engine.. Is my engine really overheating? because it goes all the way to hot and as soon as i start driving again it goes back down to normal... It also doesn't seem so because whenever it does that I park and pop the hood and the heat doesn't seem to be very high, I've seen/felt an over heated engine before. But I could be wrong.

All things aside I'll check it out tomorrow, gotta check all the possibilities :\ It's weird because my car doesn't seem to be performing any differently than it was before, its just the smell and the temperature going up once in a while when I'm not moving. Thanks again guys, I'll post up what i find..
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 11:27 PM   #8
thenoxus1
Quick-Spool Racing LLC
 
thenoxus1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: MD/PA
Posts: 2,586
 
iTrader: (5)

Send a message via AIM to thenoxus1 Send a message via Skype™ to thenoxus1
Default

WHen it goes hot, does any steam come out of the hood etc? Def could be a thermostat. Make sure the coolant is filled and check that there is coolant in the radiator. After you let it run a little, pop the hood, check and see what the coolant is doing (Bubbling etc)
__________________
Facebook

Build Thread <- Click
thenoxus1 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 12:06 AM   #9
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default

No steam comes out when it is hot. I just replaced the coolant, it was kind of low so we filled some up. Becasue the engine didnt go up to hot all the time were guessing its because not enough coolant was being distributed so were ruling out the fan as the problem... But I'm about to take it for a spin, so I'll see whats up.
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 12:32 AM   #10
rexpepper123
Senior Member
 
rexpepper123's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: st paul mn
Posts: 1,369
 
iTrader: (0)

Send a message via Yahoo to rexpepper123
Default

sometimes when i drive like a douche there is a smell of burnt hair that comes from my vents lol
__________________
Quote:
Originally Posted by Prozon View Post
. If you just want additions to the car that don't serve a function then you should hit up autozone for some magnet hood scoops or go buy a giant park bench wing...

rexpepper123 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 01:00 AM   #11
thenoxus1
Quick-Spool Racing LLC
 
thenoxus1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: MD/PA
Posts: 2,586
 
iTrader: (5)

Send a message via AIM to thenoxus1 Send a message via Skype™ to thenoxus1
Default

Turn on AC to see if fan comes on then at least. Any CEL's or anything also, if not just try replacing thermostat, see if that helps.
__________________
Facebook

Build Thread <- Click
thenoxus1 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 01:03 AM   #12
thenoxus1
Quick-Spool Racing LLC
 
thenoxus1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: MD/PA
Posts: 2,586
 
iTrader: (5)

Send a message via AIM to thenoxus1 Send a message via Skype™ to thenoxus1
Default

Unrelated to the thermostat thing, but are you running rich/losing any oil? (thinking about the smells)
__________________
Facebook

Build Thread <- Click
thenoxus1 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 01:40 AM   #13
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default

I'm not losing oil, I checked the filter and everything. My oil level is constant. I was gonna take it for a run but I didn't get the chance. The fan does work when I turn on the AC. I'll see how it runs and what it smells like when I go for a run. I'll keep you posted.
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 01:15 PM   #14
1/4milematt
Registered User
 
1/4milematt's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 159
 
iTrader: (0)

Default

its your head gasket mine did the same. pretty soon you will white smoke out the exhaust. thats the steam
__________________
can you drive a honda like i can drive a honda
1/4milematt is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 03:52 PM   #15
ChrisTypeR408
Registered User
 
ChrisTypeR408's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bay Area 408
Posts: 165
 
iTrader: (1)

Send a message via AIM to ChrisTypeR408
Default

Actually I went driving last night and it seems fine.. for now. Whenever i get out of the car or while I'm driving I don't smell anything. I'll keep checking as I drive though to see.
ChrisTypeR408 is offline   Reply With Quote

Reply




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad thermostat or what's going on?? GSR_ITR_BOIB 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 21 09-07-2011 05:10 PM
What would make a thermostat go bad? Gregab334 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 9 12-14-2010 09:32 PM
RSX Clutch smell... bad clutch or bad transmission? nigori 4th Generation Acura RSX (2002-2006) 5 06-04-2010 01:21 PM
Heater, bad thermostat? Mikifiki 2nd Generation Acura Integra (1990-1993) 11 12-21-2008 04:52 AM
Bad thermostat? 99Geezer 3rd Generation Acura Integra (1994-2001) 20 02-26-2007 03:24 PM

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.


Store News:

Latest Topics:


Store Specials:








Find this site helpful? Donations are appreciated.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors
Forum SEO by Zoints